tiistai 24. toukokuuta 2011

Loketon Onkalo II


Toinen kerta toden sanoo, vai miten se nyt meni? Huomasimme Jäsen S:n kanssa, että tänäänhän se on Lokettomalla käytävä, jos ennen kesälomaa siellä meinaa käydä. Siispä kohti Pistohiekkaa ja Puumalaa. Kirkonvarkauden kioskilta saa makoisia tuutteja, eli cool pakkopysähdys!

Lumet olivat jo hävinneet. TIETYSTI!

 Tähän loppui viime kerralla kaikki polusta kertovat jäljet. Hangen alle.
     
 Vajaa 100m äskeisestä eteenpäin, ja valinnan vaikeuksia edessä!
Valitsimme onkalon ennen levähdystä. Eipä sillä toisaalta olisi ollut väliä, koska kyseessä on sellainen "ympäripolku". Ylhäällä olisi ollut huonokuntoinen tulipaikka lahonneilla penkeillä.
 
Taas n.100 metriä, ja saavuimme kalliohalkeaman alkuun.
 
 Vielä ollaan vähän niin kuin eteisessä...
 
 ...mutta sitten aukeaa hieno halkeama!
 
 Kuvaa rappusilta takaisin "rotkoon".
  
 Pohjalle on matkaa.
  
 Varsinkin täältä päältä!
  
Alhaalta vasemmasta reunasta on "sisäänpääsy" ja oikealta nousee polku ylös nuotiopaikalle. Tulipaikka jää kuvaajan takaoikealle.
 
Lähikuva todisteista.
 
Sitten The Jälki!

Mittasuhteet vääristyvät reilusti, kun käteni on reilut viisi senttiä korkeammalla, kuin tuo jälki. Kokonaismitta oli kuitenkin yli 15cm. Johtopäätökset ja vertailukuvat antavat melko luotettavan todisteen, että kyseessä on pentukarhun jälki. Lähistöllä oli muitakin jälkiä, mutta tämä oli siitä vähäliikenteisen polun viereisistä selvin. Ai jai! Nyt tuli mieleen, että olisi pitänyt tutkia hieman laajemmalta alueelta! Jospa sitten olisi nähnyt emokarhun jäljet!?
 
Mikä lie pisti juttelemaan jälkien näkemisen jälkeen vähän enemmän? Katsekin harhaili ympäristöä, kuin toiveena, tai pelkona, olisi ollut nähdä jotain uutta...
    
Matkailu avartaa! 
Takaisin kurvailtiin sitten melkein suoraa Koikkalan ja Järvenpään kautta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti