maanantai 23. lokakuuta 2017

Talvinopeusrajoitukset 2017-2018


Tulevat taas voimaan tällä viikolla

 
Yle Mikkelin mukaan täällä torstaina.
  
Rajoituskartat Liikennevirasto
 
  
Elämmekö päivämäärien, emme ajokelien mukaan?

 
Olemme jo muutamana peräkkäisenä "talvena" saaneet nauttia sulista teistä ja ärsyttävän hitaista nopeuksista jopa uuteen vuoteen saakka. Nämä 2017-vuoden autot ja tiet ovat täysin eri autoja, kuin 1990-luvulla liikenteessä olleet autot.

  
Päätökset ovat "menneisyydestä":

5.9.1989 päätös talviajan nopeusrajoituksista
12.9.1991 talviajan nopeusrajoitukset koko maahan
27.2.1992 talviajan nopeusrajoitukset pysyviksi
13.10.1994 talviajan nopeusrajoituspäätöksen tarkistus.

 

"Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset
Talven ja pimeän ajan takia nopeusrajoituksia alennetaan aina talven kynnyksellä. Näin pienennetään onnettomuusriskiä, joka muuten kohoaisi pimeällä kaksinkertaiseksi ja liukkaalla moninkertaiseksi verrattuna päivänvalossa ja sulalla kelillä ajamiseen."
(liikennevirasto)UUSI LAKI LISÄVALOJEN ASENNUKSEEN LIITTYEN!

VOIMASSA 28.8.2017 alkaen
 Muutokset:

 
Lisävaloja saa jatkossa olla myös pariton määrä eli esim. yksi lisävalo auton omien lisäpitkien lisäksi tai kolme lisäkaukovaloa. Näin myös yksittäiset paneelivalot ovat laillisia asennuksia. Kaukovalojen yhteenlaskettu referenssi ei kuitenkaan saa ylittää referenssilukua 100.

Lisäkaukovalot ovat autoon asennettavia, auton omien kaukovalojen eli ns. pitkien valojen lisäksi asennettavia lisävalaisimia. Lisävalot parantavat näkyvyyttä eteenpäin hämärässä ja pimeällä ajettaessa ja lisäävät näin turvallisuutta tien päällä.

Pimeän ajan.... Olisikohan keväästä asti mietiskelyssä ollut uusi valolaki, vai asetus, pitänyt niiden referenssien osalta olla kuitenkin sallivampi. Eletään sitä kuuluisaa nykyaikaa!?

Joka tapauksessa nykyiset valotehot autoissa ovat nekin aivan toista luokkaa, kuin vaikka vuoden 1994 "Corollassa". Nämä nopeusrajoitukset pitäisi päivittäa kelirajoituksiksi ja valoasetukseiin riittäisi kevyt n. 20 referenssin nostaminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti