maanantai 28. toukokuuta 2018

Viikon 22/2018 sää

  
Lämmintä - viileää - lämmintä

   

 
Metsäpaloriski on nyt poikkeuksellisen suuri!

Kuva; kp24 uutiset

Pitkään jatkunut kuiva ja lämmin sää on nostanut metsäpaloriskin poikkeuksellisen suureksi lähes koko maassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan metsäpaloriski kasvaa edelleen seuraavien päivien aikana suurimmassa osassa maata. Metsäpalovaroitus on voimassa lähes koko maassa.
  
Sisäministeriö muistuttaa, että avotulen tekeminen on näissä olosuhteissa kielletty. Muutakin tulen käyttöä ja kipinöitä aiheuttavaa toimintaa on nyt syytä välttää sekä noudattaa normaaliakin suurempaa varovaisuutta ja tarkkavaisuutta. Pelastuslaitokset viestivät tilanteesta omilla alueillaan.
 
Metsä- ja maastopaloja on toukokuun aikana syttynyt huomattavasti normaalia enemmän. Pelastuslaitosten resurssit ovat joissain paikoissa jo äärimmilleen käytössä metsä- ja maastopalojen sammutuksessa. Sammutustyössä pelastuslaitokset ovat saaneet virka-apua muun muassa Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta. Virka-avun kautta pelastuslaitokset ovat saaneet sammutukseen lentokalustoa ja lisäresursseja. Lisäksi sammutustöissä on käytetty muun muassa paikallista traktorikalustoa. (Pelastustoimi ja Sisäministeriö)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti